Een obstacle run is een hardloopparcours waarbij je onderweg obstakels tegenkomt. Beschouw het als een hindernisbaan. Obstacle runs zijn afkomstig uit het leger, toen soldaat Billy Wilson een 15 kilometer lange stormbaan bedacht als ludiek trainings-evenement. Harvard-student Will Dean vond dit zo’n briljant idee dat hij het overnam en verder ontwikkelde tot sport.
Barre omstandigheden
Bij obstacle runs moet je een stormbaan afleggen onder ‘barre’ omstandigheden. Tijgeren doe je niet in het mulle zand of over een gemaaid gazonnetje, maar door de modder. Als je over een sloot moet springen, dan is die ongetwijfeld te breed. En als je over een muur heen moet, dan is die waarschijnlijk ingesmeerd met groene zeep. Kom je metalen draad of netten tegen, pas dan op. Waarschijnlijk staan ze onder stroom…
Fun!
Mocht je je afvragen waarom mensen in vredesnaam aan obstacle runs willen meedoen, het gaat om de fun. Meedoen is meestal belangrijker dan winnen, en daarom mag je elkaar ook gerust over de hindernissen heen helpen. En dat schept een band. Omdat de nadruk veelal op de fun ligt, ontstaan er steeds meer grappige varianten op de van oorsprong serieuze obstacle races. Zo is er de color run, waarbij je je door gekleurd poeder of verf een weg baant in plaats van door modder, of de ‘Run for your life’- obstacle run waarbij je achtervolgd wordt door zombies. Obstacle runs worden ook lang niet allemaal in een bos, op de hei of in het veld gehouden, ze zijn er ook aan het strand en zelfs op de pier, of in de stad waarbij elke trap, brug, garage of bank wordt gebruikt als een obstacle. De sport is volop in ontwikkeling en je kunt daarom van alles verwachten. Het enige wat je in ieder geval zeker weet is dat je moet rennen en daarbij uitdagende obstakels tegenkomt, maar dat je je er gezamenlijk wel doorheen zult slaan.
Hoe bewegen je borsten?
Hoe zong Herman van Veen dit zo mooi? ‘We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. Je borsten vliegen op en neer, heen en weer, alle kanten op. Ze hebben daarom de allerbeste ondersteuning nodig!
Invloed op je sportprestaties
Hoe minder je borsten na-ijlen, hoe gemakkelijker jij kunt manoeuvreren. Houd ze daarom goed bij je. Het valt al niet mee om te tijgeren door de modder, maar als je borsten ook nog eens in de blubber blijven steken heb je zomaar een extra obstakel geïntroduceerd. Dat probleem help je met een goede sport bh alvast de wereld uit.
Welke impact?
Je weet niet wat je voor je kiezen krijgt, maar je weet wel dat je op de proef gesteld zult worden. Wees daarom op alles voorbereid en ga voor extreme support. Liever teveel ondersteuning dan te weinig!
De toegevoegde waarde van je sport bh
Hoe dichter je borsten tegen je romp gedrukt blijven, hoe makkelijker je ze ‘met je mee’ kunt nemen. Ga daarom voor een extreme support compressie-bh. De materialen waarvan sport bh’s gemaakt worden zijn tegenwoordig zó hoogstaand dat vrijwel iedere bh supersnel vocht van de huid wegvoert, maar bedenk toch dat je veel water en zand zult tegenkomen, en dat dit allemaal ook in je bh kan gaan zitten. Vermijd daarom paddings en dubbellaags stoffen waar je de blubber moeilijk uit krijgt en ga voor modellen uit een enkele laag stof die bovendien goed ventileren, zodat je zo snel mogelijk droog en op temperatuur bent.